Schakel de eerste versnelling in

 

De koppeling moet volledig zijn ingeschakeld met de linkervoet terwijl de motor draait en de eerste versnelling moet worden geselecteerd met de versnellingspook oefenen voor je theorie examen tips. De koppeling mag nu alleen met de linkervoet worden gebruikt en het gas- en rempedaal moet met de rechtervoet worden gemoduleerd.

Zet het voertuig in beweging

Bestuurders moeten de parkeerrem loszetten en hun voet stevig op het koppelingspedaal houden om hun auto te starten. Op dit punt mogen ze niet versnellen.

Zodra het toerental begint te dalen en de koppelingsplaten contact beginnen te maken, moeten bestuurders het koppelingspedaal loslaten. Dit wordt ook wel “bijtpunt” genoemd. Mensen die op zoek zijn naar informatie over het besturen van een auto, moeten zich ervan bewust zijn dat het verder ontkoppelen van de koppeling op dit punt ervoor zal zorgen dat de auto langzaam vooruit gaat, zelfs als het gaspedaal wordt gebruikt.

Vergroot je versnellingskeuze

Laat het gaspedaal los en trap de koppeling in nu het voertuig in beweging is. Schakel de versnellingspook naar de tweede versnelling door het schakelpatroon te volgen. Ontkoppel de koppeling na het opschakelen en begin langzaam de gashendel bij te stellen om in beweging te blijven.

Mensen die leren hoe ze een handgeschakelde auto moeten besturen, moeten in gedachten houden dat het in- en uitschakelen van de koppeling, gasmodulatie, enz. allemaal snel achter elkaar moet gebeuren.

Deel dit